Izleti

Izleti & Aktivnosti

Osim izleta u Stari Zaostrog, koji je nakon velikog potresa 1962. godine napušten, a o čemu je više napisano na stranici ZAOSTROG, u blizini Zaostroga nalaze se mnogobrojna zanimljiva izletišta namijenjena posjetiteljima i turistima. Blizina otoka Hvara, koji je od Zaostroga udaljen samo nekoliko kilometara, pruža mogućnosti za cjelodnevni odmor i provod. Također, brodske linije svakodnevno voze prema poluotoku Pelješcu koji je udaljen 14 kilometara. Od ostalih izleta važno je naglasiti mogućnost brodskih dnevnih izleta na otoke Brač, Hvar, grad Korčulu i poluotok Pelješac; autobusni dnevni izlet u Dubrovnik, Makarsku, Split, Međugorje i Mostar, slapove Krke te rafting na rijeci Neretva.

Izleti Trajektom

Drvenik-Hvar (Sućuraj) – Plovidbeni red trajektne linije na relaciji Drvenik (kod Makarske) do Sućurja (Hvar) možete provjeriti na web stranici nacionalnog brodara Jadrolinije (potražiti Splitsko okružje).


Drvenik-Korčula – Na sezonskoj trajektnoj liniji Drvenik-Dominče (Korčula) u sezoni plovi trajekt “Moli” brodara Linijska nacionalna plovidba d.d. iz Splita. Trajekt Moli, koji može primiti 40 automobila i 193 putnika, održava između Drvenika i korčulanske trajektne luke Dominče dva povratna putovanja dnevno. Brzinom od 12 čvorova brod tu relaciju prelazi za dva sata i 15 minuta.

Ploče-Trpanj (Pelješac) – Plovidbeni red trajektne linije na relaciji Ploče do Trpnja (Pelješac) možete provjeriti na web stranici nacionalnog brodara Jadrolinije (potražiti Splitsko okružje)

Ronjenje

Ronilački centar “Felun” djeluje kao ronilački klub Felun u susjednom mjestu Gradac i nudi organizirane izlete, tečajeve i obuku ronjenja, kao i iznajmljivanje ronilačke opreme. Izletničkim brodom “Felun Jedan” prevoze se ronioci do najatraktivnijih ronilačkih lokacija te organiziraju svakodnevni izleti na otoke Hvar (Sućuraj, Jelsa), Korčulu (mjesto Korčula) i Brač (Bol), te poluotok Pelješac (Duba-Divna-Trpanj), kao i na noćne panorame (Gradac-Drvenik-Gradac).Planinarenje

Planinarenje je aktivnost koju je moguće prakticirati na mnoštvu planinarskih putova i staza u neposrednoj blizini Zaostroga. Ovdje možete dobiti više informacija o planinarenju s točnim opisom planinarskih staza i putova, visinskoj razlici koju treba svladati, duljini staze, trajanju planinarenja i težini uspona. 

Narona

Arheološki muzej “Narona” se nalazi u Vidu, mjestu u neposrednoj blizini Metkovića, a izgrađen je nad Augusteumom (hram posvećen božanskom Augustu). Zgradu muzeja projektirao je hrvatski arhitekt Goran Rako.
 
Na ovom jedinstvenom arheološkom nalazištu tijekom istraživanja 1995. i 1996. godine pronađeno je najmanje 19 kipova te ostaci rimskog hrama Augusteuma i 16 kipova rimskih careva i drugih pripadnika carske obitelji koji čine osnovu muzejskog postava. Izgradnja muzeja počinje polaganjem kamena temeljca 19. srpnja 2004. godine, a za posjetitelje je otvoren 18. svibnja 2007. godine. To je prvi muzej u Hrvatskoj izgrađen in situ. Ukupno je izloženo oko 900 nalaza (statue, keramika, nakit, staklo, novac …) s različitih lokacija u Naroni, a datiraju od kraja 3. stoljeća prije Krista do 15. stoljeća poslije Krista.
 
Postav muzeja je podijeljen na vanjski i unutarnji dio. Vanjski dio se dijelom nalazi ispred zgrade muzeja s izloženim ulomcima i dijelovima ukrasa hrama i foruma. Izložbena dvorana se nalazi na mjestu hrama gdje su izloženi kipovi careva i carske obitelji. Arheološki materijal je izložen u pet vitrina, a podijeljen je na javni život i arhitekturu Narone. Za poseban doprinos obogaćenju kulturno-turističke ponude Hrvatske, muzej je nagrađen posebnim priznanjem Hrvatske turističke zajednice u sklopu nagrade “Plavi cvijet” za 2007. godinu.

Rafting

Rafting klub kanjona Neretve. Ruta je duga 24 km i može se proći za 4-5 sati (ovisno o razini vode) i ne zahtijeva nikakvo predznanje o raftingu. Vašu sigurnost tijekom rute osiguravaju profesionalno izučeni vodiči i vrhunski zapovjednici i oprema (rafting sigurnosno odijelo, kaciga, spasilački prsluci i vesla). Ponuda uključuje besplatno parkiranje za aute, prijevoz do odredišta gdje počinje rafting (Glavatićevo), lokalni obrok (jelo s roštilja, gotovo jelo, vegetarijansko jelo), povratak.

Ponesite svoje odijelo za plivanje, sunčane naočale i dodatnu suhu odjeću. Kamere i mobiteli bit će stavljeni u vodonepropusne zaštitne pakete.

Imate pitanje?

Slobodno nas kontaktirajte!